Hetan musiikkipäivät

Heahtá Musihkkabeaivit ◊ Musikdagarna i Hetta ◊ Hetta Music Festival

Taiteilijat

Borea-kvartetti

Borea_15-11-19_022b

 

 

 

 

 

 

Borea-kvartetti perustettiin vuonna 2010 Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoista. Kvartetissa soittavat Kasmir Uusitupa (viulu), Tami Pohjola (viulu), Riina Piirilä (alttoviulu) ja Senja Rummukainen (sello).

Paavo Pohjola on ohjannut ja opettanut Boreaa alusta asti. Kvartetti on myös osallistunut aktiivisesti mestarikursseille, opettajinaan mm. Meta4-, Danel- sekä Henschel-kvartetit, Johannes Meissl ja Joel Smirnoff.

Borea on esiintynyt Kauniaisten musiikkijuhlilla kolmena vuonna, ja kvartetti valittiin Hauhon musiikkijuhlien nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2014. Sen lisäksi esiintymisiä on ollut lukuisilla Suomalaisilla festivaaleilla, kuten Kamarikesä, KesäVirrat soi, Mäntän musiikkijuhlat, Brahe Classica ja Helsingin juhlaviikot. Borea-kvartetti on esiintynyt myös oktettina kansainvälisesti tunnettujen Kelemen- ja Henschel-kvartettien kanssa.

Keväällä 2016 Borea valittiin yhdeksi osanottajaksi kansainväliselle IMS Prussia Cove- mestarikurssille (International Musicians Seminar) professori Gerhard Schulzin oppiin Iso-Britanniaan. Kesällä 2016 Borea aloitti yhtenä Kuhmon Kamarimusiikin uusista nuorista taiteilijoista pitäen mm. kantaesityksen Juha T. Koskisen jousikvartetosta no.2.

Kvartetin monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu niin klassista kvartettikirjallisuutta kuin suomalaista modernismiakin.

Tami Pohjola (1996) aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana. Hän on opiskellut Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana Espoon musiikkiopistossa sekä Reka Szilvayn oppilaana Sibelius-Akatemiassa. Tällä hetkellä hänen opettajanaan toimii Mi-kyung Lee Munchenin korkeakoulussa. Hän on myös Viuluakatemian jäsen, jossa häntä opettavat Janne Malmivaara, Elina Vähälä sekä Ilja Grubert. Hän on osallistunut muun muassa Ana Chumachenkon, Hagai Shahamin, Mihaela Martinin ja Tuomas Haapasen mestarikursseille. Pohjola voitti vuonna 2009 Young Musician -kilpailun Virossa. Hän sai Jyväskylän viulukilpailussa toisen palkinnon nuorempien sarjassa vuonna 2009 sekä vanhempien sarjassa vuonna 2011. Vuonna 2013 hänet valittiin viiden parhaan osallistujan joukkoon Anja Ignatius -kilpailussa ja hän sai ensimmäisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa 2015. Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Hyvinkään kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Hän on soittanut monien tunnettujen muusikoiden kuten Miriam Friedin, Hagai Shahamin, Krzysztof Chorzelskin sekä Paul Bissin kanssa. Hän soittaa myös toista viulua Borea-kvartetissa. Tami Pohjola soittaa tällä hetkellä Sibelius-Akatemian lainaamalla Stradivarius -viululla.

 

Senja Rummukainen (s. 1994) sai ensimmäisen palkinnon Turun sellokilpaulussa 2014. Kesällä 2015 Senja oli yksi kolmesta finalistista Guilhermina Suggia Prize 2015-sellokilpailun finaalissa Portugalissa. Hän esiintyy säännöllisesti suomalaisilla musiikkifestivaaleilla joista mainittakoon mm. Naantalin musiikkijuhlat, Turun musiikkijuhlat, Kuhmon kamarimusiikki Korsholman musiikkijuhlat, Oulun musiikkijuhlat, Heinäveden musiikkipäivät ja Kauniaisten musiikkijuhlat sekä RUSK-festivaali Pietarsaaressa. Solistina hän on soittanut mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin kanssa, Pori Sinfoniettan, Vaasan kaupunginorkesterin, Savonlinnan orkesterin, Württembergische Philharmonie Reutlingenin sekä Orquestra Sinfónica do Porto Casa da Música-orkesterin solistina.

Rummukainen on opiskellut sellonsoittoa professori Marko Ylösen ja professori Young-Chang Chon ohjauksessa. Lukuvuonna 2016-2017 hän opiskelee Norjan valtiollisessa musiikkikorkeakoulussa Truls Mørkin luokalla. Lisäopetusta Senja on saanut mm. David Geringakselta, Jens-Peter Maintzilta ja Wolfgang Boettcherilta.

Rummukainen on aktiivinen kamarimuusikko ja toimii sellistinä Borea-kvartetissa. Kvartetti on kysytty vieras suomalaisilla festivaaleilla ja he ovat esiintyneet mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Helsingin juhlaviikoilla, Kauniaisten musiikkijuhlilla, Mäntän musiikkijuhlilla ja Kamarikesä-, sekä KesäVirrat Soi-festivaalilla. Senja toimii avustajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja Radion sinfoniaorkesterissa.

Rummukaista ovat tukeneet mm. mm. Suomen kulttuurirahasto, Kordelinin säätiö, Wihurin rahasto, Wegelius-säätiö, Pro Musica-säätiö ja Paulon säätiö. Senjalla on tällä hetkellä käytössään Stefano Scarampella-sello vuodelta 1897, jonka hänelle on ystävällisesti lainannut Jorma Panula.

Riina Piirilä (s. 1995) aloitti alttoviulun soiton 6-vuotiaana Nurmijärven musiikkiopistossa opettajanaan Taina Evijärvi. Syksyllä 2011 hän aloitti opintonsa Sibelius-akatemian nuorisokoulutuksessa Helge Valtosen oppilaana, ja vuodesta 2015 lähtien opinnot ovat jatkuneet Sibelius-akatemiassa Lilli Maijalan ja Atte Kilpeläisen johdolla. Piirilä on saanut lukuisilla mestarikursseilla tärkeitä vaikutteita myös mm. Bruno Giurannalta, Hartmut Rohdelta ja Rainer Moogilta.

Riina on aktiivinen kamarimuusikko ja hän soittaa Borea-kvartetissa Kasmir Uusituvan, Tami Pohjolan ja Senja Rummukaisen kanssa. Borea on konsertoinut useilla suomalaisilla festivaaleilla, mm. Kauniaisten musiikkijuhlilla, Mäntän musiikkijuhlilla sekä Hauhon musiikkijuhlilla, jonka nuoreksi taiteilijaksi kvartetti valittiin 2014. Piirilä on esiintynyt kamarimuusikkona myös Kuhmon kamarimusiikissa, Helsingin juhlaviikoilla ja Rusk- festivaalilla Pietarsaaressa sekä toiminut avustajana Radion sinfoniaorkesterissa.

Riina Piirilällä on käytössään OP Ryhmän taidesäätiön lainaama Leonhard Maussiell-alttoviulu vuodelta 1722.

Kasmir Uusitupa (s. 1995) aloitti viulunsoiton 3-vuotiaana Henriette Rantalaihon ohjaamassa pediopetuksessa Sibelius-Akatemiassa mm. Antti Tikkasen oppilaana. 6-vuotiaana hän siirtyi Itä-Helsingin Musiikkiopistoon ja suoritti viulunsoiton perustutkinnot Lauri Untamalan oppilaana 11 ikävuoteen mennessä.

Vuodesta 2008 alkaen hän on opiskellut viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Kaija Saariketun viululuokalla, ensin nuoriso-osastolla, ja syksystä 2015 Taideyliopiston puolella. Syksystä 2016 kevääseen 2017 hän oli vaihto-opiskelijana Pariisin konservatoriolla Olivier Charlierin luokalla. Kasmir Uusitupa on myös säännöllisesti osallistunut mestarikursseille, opettajinaan mm. Hagai Shaham, Serguei Azizian, Aaron Rosand ja Pavel Vernikov.

Kasmir Uusitupa on soittanut nuorempana myös paljon kansanmusiikkia lukuisilla suomalaisilla festivaaleilla ja vuosina 2004 ja 2005 hänet palkittiin Martti Pokela -kiertopalkinnolla nuorena uusimaalaisena pelimannina. Vuonna 2009 hän sai parhaan esiintyjän palkinnon Kuresaaren musiikkifestvaalilla Virossa ja soitti RSO:n nuorten solistien konsertissa solistina Finlandia-talolla. Sittemmin hän on esiintynyt useiden orkesterien solistina mm. Musiikkitalon konserttisalissa, Temppeliaukion kirkossa, Karelia-salissa ja Martinus-salissa.

Vuosina 2007–2011 hän on esiintynyt solistina, konserttimestarina ja ensiviulistina Geza Szilvayn johtaman Helsingin Juniorijouset -orkesterin kanssa Suomessa ja monilla kiertueilla Euroopassa. Hän soittaa myös vuonna 2011 perustetussa Borea-kvartetissa Tami Pohjolan, Riina Piirilän ja Senja Rummukaisen kanssa. Paavo Pohjola kokosi ja ohjasi Boreaa alusta asti. Borea on saanut jo lukuisia festivaaliesiintymisiä Suomessa sekä ohjausta kansainvälisesti arvostetuilta muusikoilta, kuten Gerhard Schultz, sekä Meta4- Danel- ja Henschel-kvartetit.

Kasmir Uusituvalla on kansainvälistä kilpailukokemusta Louis Spohr, Carl Nielsen ja Jean Sibelius -viulukilpailuista. Keväällä 2013 hän oli Sibelius-Akatemian Anja Ignatius -viulukilpailussa yksi viidestä pääpalkitusta, jonka lisäksi hän sai tunnustuspalkinnon. Keväällä 2015 hänet palkittiin Kuopion kansallisen viulukilpailun finalistina ja hänet valittiin Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistiksi.

Kasmir Uusitupa soittaa Pohjola Pankin Taidesäätiön Antonio Stradivari “Iiriläinen” -viulua vuodelta 1702.

 

Piia Komsi, sopraano

thumbs_Piia-nojaa-väri-IMG_4487

 

 

 

 

Koloratuurisopraano Piia Komsi on yksi maailman virtuoosisimmista korkeista sopraanoista ja poikkeuksellisen äänensä ja syvällisen muusikkoutensa ansiosta kansainvälisesti kysytty taiteilija. Hän aloitti uransa sellistinä ja soitti mm. Suomen Kansallisoopperan orkesterissa vuoteen 2001 asti.

Valmistuttuaan SibeliusAkatemian oopperakoulutuksesta vuonna 2002 hän sai kiinnityksiä solistiksi maailman huippuorkestereihin: muun muassa Göteborgin ja Lontoon BBC Sinfoniaorkesterit, Los Angelesin Filharmonikot ja Ensemble Intercontemporain. Hän sai kiinnityksiä myös myös moniin oopperaproduktioihin Suomessa ja ulkomailla. Piia Komsin ohjelmisto on poikkeuksellisen laaja alkaen barokin oopperoista ja kirkkomusiikista Mozartin Yön Kuningattareen ja Paminaan ja Pascal Dusapinin Medeaan. Uusimpina menestyksinä ovat Buenos Airesin Teatro Colónissa kantaesitetyn Le Malentendun päärooli Martha, Opera Chemnitzissä esitetty Ligetin Le Grand Macabren Gepopo/Venus, Théâtre du Capitolessa esitetty Wolfgang Mittererin Massacren Du chesse de Gu ise ja Brünnhilde Richard Wagnerin Ring Sagassa Pariisin Theatre et Musiquen tuotannossa. Piia Komsi on saanut myös tunnustusta liedlaulajana ja hänen uusimpana erikoisuutenaan on esiintyä yhtä aikaa laulajasellistinä.
Muun muassa Vinko Globokar, Liza Lim, EsaPekka Salonen, Einojuhani Rautavaara, Kaija Saariaho, Unsuk Chin, HeinzJuhani Hofmann, Rolf Riehm ja Kimmo Hakola ovat säveltäneet teoksia Komsille.

Hän on levyttänyt Schubertin, Bachin, Boulangerin, Rautavaaran, Saariahon, Salosen, Chinin, Tuomelan, Bergmanin ja Wennäkosken, Hofmannin ja Puurtisen musiikkia. Wennäkosken Procris palkittiin vuoden 2008 Emmapalkinnolla ja uusin levy SOLARIS (Proprius/Naxos), joka sisältää uutta ja vanhaa kirkkomusiikkia, on palkittu “Vuoden 2012 Parhaana Levynä”.

Tulevana kautena 2017 Piia Komsi esiintyy mm. New Yorkin Filharmonikoiden solistina.

 

Jouko Laivuori, piano

Jouko Laivuori

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Matti Kyllönen

Jouko Laivuori (s. 1959) aloitti pianonsoiton Tampereella ja valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 1984 opettajinaan Merete Söderhjelm ja Jukka Tiensuu. Laivuori on esittänyt kaikenlaista musiikkia kantrista uusimpaan avant-gardeen. Hän on levyttänyt Paavo Heinisen musiikkia sekä kantaesittänyt muun muassa Eero Hämeenniemen ja Magnus Lindbergin sooloteoksia sekä Kirmo Lintisen pianokonserton. Viime vuodet hän on keskittynyt vanhaan musiikkiin ja cembalonsoittoon. Laivuori on Avanti!-kamariorkesterin perustajajäsen.

Laivuori toimii Radion Sinfoniaorkesterin kosketinsoittajana.

 

Reetta Kumpulainen, laulu, harmonikka

Reetta Kumpulainen

 

 

 

 

 

 

 

 

Enontekiöläisen Reetta Kumpulaisen elämään musiikki on kuulunut tärkeänä osana lapsuudesta lähtien. Harmonikansoittoa on takana pian kaksikymmentä vuotta ja tämä harrastus johti myöhemmin myös musiikin opintoihin. Reetta on valmistunut Jyväskylän ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi vuonna 2015. Pääinstrumenttinaan hänellä oli harmonikka ja pääaineena varhaisiän musiikkikasvatus. Monipuolisiin opintoihin on kuulunut harmonikan soiton lisäksi lauluopintoja, opettamista ja erilaisia esiintymisiä.


Reijo Kumpulainen, laulu, kitara ja harmonikka

Reijo Kumpulainen

 

 

 

 

 

 

 

 

Enontekiöläinen Reijo Kumpulainen on soittanut haitaria yli kolmekymmentä vuotta ja toiminut näistä ammattimuusikkona kaksikymmentä vuotta. Reijolla on useita voittoja harmonikkakilpailuista, tärkeimpiä näistä Kultainen harmonikka 1999 ja Viljo Vesterinen –kilpailu 1993. Hän on julkaissut kaksi soolo levyä, ”Tunturin tuuli
kertoo” (2006) ja ”Kimalaisen lento” (1999).

Reijo on soittanut useiden eturivin iskelmäartistien bändeissä sekä levyillä. Tällä hetkellä hän soittaa ja vaikuttaa Nousukausi –nimisessä yhtyeessä, joka julkaisi esikoisalbuminsa ”Taivaspalat” vuonna 2013. Lisäksi Reijo on mukana kansanmusiikki vivahteisessa yhtyeessä Pohjoinen kantama, jossa hän myös säveltää yhtyeen musiikin yhdessä taiteilija Tatu Kantomaan kanssa. Vuodesta 2013 lähtien Reijo on toiminut soitonopettajana Enontekiön ja Muonion alueella.

Reijo säveltää, sanoittaa ja sovittaa musiikkia sekä itselleen että muille artisteille. Hänen musiikkinsa on täynnä pohjoisia sävyjä sekä yllätyksellisiä käänteitä, mutta samalla kauniita melodioita ja harmonikkaperinnettä.

 

Anna-Reetta Niemelä, laulu

anna-reetta

 

 

 

 

 

Anna-Reetta Niemelä on syntynyt Enontekiön Näkkälän kylässä. Lauluharrastuksensa Anna-Reetta aloitti kotona, alueella, missä on joikattu kautta aikojen. Elämä on kuljettanut Niemelän Näkkälästä Karesuvantoon, haaveammattiinsa, opettajaksi, josta nyt eläkkeellä. Eläkkeelläkin musiikki jatkuu ja Anna-Reetalle joikaaminen on jokapäiväistä. Niemelä on saanut myös tunnustusta joikaamisestaan. Hän voitti Sámi Grand Prixin joiku-sarjan Kautokeinossa vuonna 2006.

 

Lauri Pulakka, sello

KPKO_Lauri_Pulakka_cello_3

 

 

 

 

 

 

 


Lauri Pulakka on opiskellut sellonsoittoa Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa sekä Sibelius-Akatemiassa professori Erkki Raution oppilaana. Hän valmistui musiikin kandidaatiksi 1986 ja musiikin lisensiaatiksi 1992. Lisäksi hän on opiskellut sellonsoittoa Iso-Britanniassa sekä barokkisellon soittoa mm. Pariisissa. Hänen soitinvalikoimaansa kuuluu myös viola da gamba. Musiikin tohtoriksi Pulakka valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2003 aiheenaan sellon käyttötavat italialaisessa 1600-luvun soitinmusiikissa.
Lauri Pulakka on monipuolinen muusikko, joka on toiminut orkesteri- ja kamarimuusikkona, solistina, orkesterinjohtajana, sovittajana ja äänitystuottajana. Laajan koulutuksensa ja kokemuksensa ansiosta hän on yhtä kotonaan barokissa kuin klassismin ja romantiikan tyyleissä, niin uuden musiikin parissa kuin renessanssiajan musiikissa. Monipuolista muusikkokuvaa täydentää opetustoiminta, jota hän on harjoittanut mm. Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa, Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulussa, Yrkeshögskola Noviassa sekä Sibelius-Akatemiassa.
Pulakka piti ensikonserttinsa Helsingissä vuonna 1987. Erikoistuminen ns. vanhan musiikin esittämiskäytäntöihin on johtanut 1980-luvulta lähtien lukuisiin esiintymisiin useiden merkittävien kotimaisten barokkiyhtyeiden jäsenenä eri puolilla Suomea ja Keski-Euroopassa.
Tärkein Pulakan muusikkoprofiilia muovannut yhteisö on Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri. Hän on toiminut orkesterin (aluksi K-P:n musiikkiopiston kamariorkesterin) soolosellistinä vuodesta 1973 lähtien. Tässä ominaisuudessa hän on konsertoinut useissa Euroopan maissa, Japanissa ja Yhdysvalloissa, tehnyt nelisenkymmentä äänilevyä ja kantaesittänyt lähes 150 sävellystä. Tällä hetkellä hän työskentelee myös orkesterin ohjelmistokoordinoijana.
Pulakalla on käytössään Suomen Kulttuurirahaston omistama barokkisello, jonka on tehnyt Thomas Edlinger vuonna 1718.

 

Riitta-Liisa Ristiluoma, alttoviulu

Riitta-LiisaRistiluoma

 

 

 

 

 

 

 


Kuva: Maarit Kytöharju

Vihdin Nummelasta kotoisin oleva Riitta-Liisa Ristiluoma aloitti viulunsoiton neljän vanhana. Jotta pikkuviulistin kiinnostus soittoharrastustaan kohtaan olisi säilynyt, annettiin yhdeksänvuotiaalle Riitta-Liisalle käsiinsä alttoviulu. Puuhastelu jatkui sittemmin Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen opissa sekä Kölnin musiikkikorkeakoulussa prof. Rainer Moogin luokalla. Maisterin paperien lisäksi Sibelius-Akatemiasta on kertynyt barokkialttoviuluopintoja Kreeta-Maria Kentalan johdolla.

Ristiluoma on aktiivisesti esiintynyt kamarimuusikkona mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Crusell-viikolla, Hauhon musiikkijuhlilla ja Rauma Festivossa. Vuonna 1989 Vihdin Viuluviikareista alkanut orkesterimuusikon ura on vienyt avustajaksi mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfonietan ja Radion sinfoniaorkesterin riveihin, lisäksi periodisoittimilla soittavat Helsingin Barokkiorkesteri ja Suomalainen Barokkiorkesteri ovat tulleet tutuiksi lukuisissa konserteissa. Nuoruuden orastava kiinnostus nykymusiikkia kohtaan on ajan myötä kasvanut Avanti!:n joukoissa. Päätyönään Ristiluoma toimii Suomen Kansallisoopperan orkesterin sooloalttoviulistina. Yhteistyö ja keikat laulaja-lauluntekijä Samae Koskisen kanssa ovat muodostuneet myös tärkeäksi henkireiäksi, Samae Koskisen jousikvartetin jäsenenä Ristiluoma on ollut sen perustamisesta lähtien.

 

Christoffer Sundqvist, klarinetti

Christoffer Sundqvist

 

 

 

 

 

Christoffer Sundqvist (s. 1978) aloitti klarinetinsoiton opintonsa Pietarsaaren konservatoriossa Bernhard Nylundin oppilaana. Vuonna 2002 hän suoritti diplomin Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Anna-Maija Korsimaa. Sundqvist jatkoi opintojaan Baselin musiikkikorkeakoulussa professori Francois Bendan johdolla. Lisäksi hän on opiskellut kamarimusiikkia useiden merkittävien muusikoiden johdolla. Christoffer Sundqvist voitti jaetun ensipalkinnon Crusell-klarinettikilpailussa vuonna 2002. Christoffer Sundqvist valittiin Radion sinfoniaorkesterin vuoden 2004 debytantiksi. Viime vuosina hän on soittanut lähes kaikkien suomalaisorkestereiden solistina. Ulkomaisista solistivierailuista mainittakoon BBC Symphony Orchestra, Göteborgin sinfoniaorkesteri, Viron kansallinen sinfoniaorkesteri, Nordwestdeutsche Philharmonie, Norrköpingin Sinfoniaorkesteri sekä Sinfonieorchester Basel. Kapellimestareina ovat olleet mm. Jukka-Pekka Saraste, John Storgårds, Sakari Oramo, Karl-Heinz Steffens, Eugene Tzigane ja Hannu Lintu. Sundqvist on vakituinen vieras eurooppalaisilla festivaaleilla. Hän on vieraillut mm. Varsovan syksy – festivaalilla, Kuhmon kamarimusiikki, Fürstensaal Classix –festivaalilla Kemptenissä, Märzmusik –festivaalilla ja West Cork –kamarimusiikkifestivaalilla Irlannissa. 2016–17 kohokohtiin kuuluvat vierailut Amsterdamin Muziekgebouwssa, Luzernin sinfoniaorkesterin kanssa sekä MITO festivaali Milanossa ja Torinossa. Lisäksi hän on tekemässä kokonaislevytystä Louis Spohrin klarinettikonsertoista NDR Hannoverin kanssa 2017. Tulevana kautena Sundqvist tekee tiivistä yhteistyötä mm Pekka Kuusiston, Paavali Jumppasen, Niek de Grootin Herve Joulainin, Hugo Ticciatin, Oliver Triendlin, Angela Hewittin ja Thorleif Thedeenin kanssa.

2013- 2016 Sundqvist toimi Pietarsaari Sinfonietan taiteellisena johtajana. Yhdessä Sebastian Fagerlundin kanssa hän perusti 2013 Pietarsaareen RUSK- kamarimusiikkifestivaalin. Christoffer Sundqvist on kantaesittänyt Sebastian Fagerlundin, Olli Kortekankaan, Erkki-Sven Tuurin, Aulis Sallisen sekä Jukka Linkolan klarinettikonsertot. Kamarimusiikkiyhtyeidensä kanssa hän on kantaesittänyt lukuisia suomalaisia teoksia mm. P.H.Nordgrenilta, Sampo Haapamäeltä, Magnus Lindbergiltä ja Atso Almilalta. Sundqvist tekee tiivistä yhteistyötä Sebastian Fagerlundin kanssa. Yhteistyön viimeisimpiä kantaesityshedelmiä ovat klarinettikonserton lisäksi Trio vuodelta 2010 ja Sonaatti vuodelta 2011.

Sundqvist levyttää BIS, Ondine, CPO sekä Alba – levymerkeille. Viimeisimpiä levytyksiä ovat Fagerlundin klarinettikonserton Emma-palkittu ja laajaa kansainvälistä huomiota saanut levytys Göteborgin Sinfoniaorkesterin kanssa BIS:lle, Peter Eötvösin ja Aulis Sallisen konserttojen levytys Alba:lle sekä Plus Ensemblen Jukka Tiensuun musiikkia sisältävä EMMA – palkittu levy ALBA:lle. Vuodesta 2005 lähtien Sundqvist on ollut Radion sinfoniaorkesterin sooloklarinetisti. Christoffer Sundqvist opettaa klarinetinsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä säännöllisesti mestarikursseilla.

Paula Sundqvist, viulu

Paula

 

 

 

 

 

Radion sinfoniaorkesterin 3. konserttimestari Paula Sundqvist (s. Nykänen) aloitti viuluviikareiden innoittamana viulunsoiton opinnot Pohjanmaalla Korsholman musiikkikoulussa sekä Kuula-opistossa. Kaksi vuotta Djanik Alekperovin opissa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa vei Sibelius-Akatemiaan prof. Kaija Saariketun luokalle. Vuonna 2004 hän suoritti viuludiplomin erinomaisin arvosanoin ja seuraavana vuonna hän valmistui musiikin maisteriksi. Hän jatkoi opintojaan Baselin musiikkikorkeakoulussa prof. Raphaël Olegin luokalla. Kahden tärkeän Sveitsin vuoden jälkeen Paula voitti ensimmäisen vakituisen työpaikkansa Suomen kansallisoopperan orkesterista. Vuodesta 2006 lähtien hän työskenteli Helsingin kaupunginorkesterin I-viulistina.

Vuodesta 2015 lähtien hän toimii RSO:n kolmantena konserttimestarina. Lisäksi hän on soittanut mm. Euroopan Unionin nuoriso orkesterissa, Baselin kamariorkesterissa, AVANTI!:ssa, Suomalaisessa kamariorkesterissa sekä Virtuosi di Kuhmossa. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Zakhar Bronin, Mi-Kyung Leen, Jennifer Wolfin mestarikursseilla. Paula Sundqvist on opiskellut kamarimusiikkia mm. Hatto Beyerlen, Sergio Azzolinin, Francois Bendan, Gérard Caussénin sekä Hansjörg Schellenbergerin johdolla. Kamarimuusikkona hän esiintyy säännöllisesti festvaaleilla ja konserttisarjoissa. Hän on esiintynyt mm. Hugo Ticciatin, Elina Vähälän, Sol Gabettan, Emily Beynonin sekä Niek de Grootin kanssa.

%d bloggers like this: