HETAN MUSIIKKIPÄIVÄT 28.-30.8.2020

Heahtá Musihkkabeaivvit ◊ Musikdagarna i Hetta ◊ Hetta Music Festival

Huipputunnelmia Enontekiön kirkossa

Posted by - tiistai, joulukuu 16, 2014

Enontekiön kirkossa koettiin sunnuntaina upea kulttuurielämys sopraano Soile Isokosken ja pianisti Ilkka Paanasen Valoa talvitielle -konsertissa. Alun laulut herkistivät jo mielen, mutta ennen väliaikaa esitetty jokaisen tuntema Ave Maria sai sydämen viimeistään sykähtelemään tiuhaan ja loppuhuipennuksena esitetty Lapin äidin kehtolaulu toi kylmät väreet selkäpiihin ja kyyneleet silmiin.

Tapahtuman näkyvä osa – puolitoistatuntinen konsertti – on merkinnyt Hetan Musiikkipäivien tapahtumasihteerille ja meille aktiivisille hallituksen jäsenille tekemistä jo kuukausien ajan. On tavattu, soiteltu, suunniteltu, tiedotettu, otettu yhteyksiä omiin verkostoihin, taas tavattu ja lähetetty kymmeniä, jopa satoja sähköpostiviestejä, jäädytetty jäälyhtyjä, tehty koristeita ja lopulta leivottu sekä valmisteltu tilat juhlakuntoon. Ensin odotimme optimistisesti kirkon täyttyvän Rovaniemeä myöten kuulijoista. Välillä pelkäsimme, että kirkko ammottaa tyhjyyttään.

Sunnuntaipäivä oli kuitenkin täydellinen. Kirkko näytti täydeltä, vaikka saman verran kuulijoita olisi mahtunut vielä penkeille.  – Täällä on uskomattoman lämmin yhteenkuuluvaisuuden tunne, totesi Oulusta Hetan Kodan järjestämällä matkalla ollut opiskelijatoverini.  Sama tunnelma välittyi toivottavasti jokaiselle, niin taiteilijoille kuin kuulijoillekin.

Kiitokset kaikille teille, jotka teitte päivästämme täydellisen! Nyt voimme alkaa hyvillä mielin rauhoittumisen joulun valmisteluun ja odotukseen. Tammikuussa suuntaamme katseemme kohti kevättä ja pääsiäisen valoa. Silloinkin Hetan Musiikkipäivillä pääsee nauttimaan koskettavasta musiikista.

Satu Kotavuopio
Hetan Musiikkipäivät ry
sihteeri ja hallituksen jäsen

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: