HETAN MUSIIKKIPÄIVÄT 28.-30.8.2020

Heahtá Musihkkabeaivvit ◊ Musikdagarna i Hetta ◊ Hetta Music Festival

Hetan Musiikkipäivät 2015 – Musiikkia Rajalla

Posted by - tiistai, helmikuu 24, 2015

Hetan musiikkipäivillä on luvassa 46. kertaa rajat ylittäviä musiikkielämyksiä Tosi-Lapin lumoavissa maisemissa. Pääsiäisen aika ja Euroopan Unionin pohjoisin musiikkitapahtuma tarjoavat omaleimaisen elämyksen Enontekiöllä. Tämän kevään musiikkijuhlaa vietetään 31.3. – 5.4.2015.

Tempera-kvartettia kuullaan pääsiäisenä Hetassa.

Tempera-kvartettia kuullaan pääsiäisenä Hetassa.

Vuoden 2015 teema – Rajalla – avaa Hetan Musiikkipäiville monia ulottuvuuksia: Käsivarren Lapin sijainnin kolmen valtakunnan rajalla, Suomen aseman idän ja lännen välissä, eri musiikkityylien väliset rajat sekä lopulta pääsiäisen sanoman maallisen ja taivaallisen rajapintana. Konserttien ohjelmisto avaa näkökulmia Musiikkipäivien teeman herättämiin ajatuksiin.

Hetan Musiikkipäivien taiteellinen johtaja Lauri Pulakka on onnistunut saamaan eturivin taiteilijoita Hettaan. Mezzosopraano Virpi Räisänen kuuluu sukupolvensa monipuolisimpiin muusikoihin. Hän on kiertänyt viulistina 30 maassa ja vuoden 2009 jälkeen laulajana lukuisilla konsertti- ja ooppera-areenoilla niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Vanhan musiikin tuulahduksen tuovat barokkiviulisti Sirkka-Liisa Kaakinen, joka on luonut mittavan uran Keski-Euroopassa, ja hänen kanssaan esiintyvät cembalisti Annamari Pölhö, gambisti Mika Suihkonen ja luutisti Eero Palviainen. Nuorta suomalaisittain kiinnostavaa muusikkopolvea edustaa pianotaiteilija Johannes Piirto. Hänet tunnetaan paitsi pianistina myös säveltäjänä ja taitavana improvisoijana.

Maamme eturivin jousikvartetteja edustaa Tempera-kvartetti, jossa soittavat Laura Vikman, Silva Koskela, Tiila Kangas ja Ulla Ruotsala. He esiintyvät Musiikkipäivien konserteissa myös eri kokoonpanoissa. Arktisen sävähdyksen Hettaan tuovat shamaaniviulisti Tuomas Rounakari, norjalainen joikumestari Ingor Ántte Áilu Gaup ja lyömäsoittaja Otzir Godot. He aloittavat Musiikkipäivien konserttisarjan keskiviikkona konsertissa ”Shamaaniviulu ja Ailloš”. Myös musiikkipäivien taiteellinen johtaja Lauri Pulakka esiintyy päivien aikana.

Hetan Musiikkipäivien hallituksen puheenjohtaja Irene Salonen on tyytyväinen ohjelmiston monipuolisuuteen: – Keskiviikkoisen joikukonsertin lisäksi saamme kuulla pääsiäiseen sopivaa barokkimusiikkia, Heinrich Biberin ns. Rosenkranz-viulusonaatteja, Bachia sekä klassista kamarimusiikkia Schubertin jousikvinteton muodossa. Lauantai-illan konsertissa kuullaan vielä kantaesityksenä Musiikkipäivien tilausteos, Johannes Piirron sävellys pianokvartetille.

Viime keväänä Hetan Musiikkipäivät palasi juurilleen kyliin ja kouluihin. Peltovuoman ja kirkonkylän koulujen lisäksi konsertoidaan niin Kilpisjärvellä kuin päiväkodissa Hetassa ja Luppokodilla vanhuksia ilahduttamassa.
Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan tapahtuman verkkosivuilta: https://www.hetanmusiikkipaivat.fi/ohjelma/ohjelmakalenteri/.

 

Lisätietoja: Hetan Musiikkipäivät ry:n hallituksen puheenjohtaja Irene Salonen, 040 543 9876
taiteellinen johtaja Lauri Pulakka, 050 351 1709 ja tapahtumasihteeri Sirpa Mannela, 040 543 9876 www.hetanmusiikkipaivat.fi, www.facebook.com/hetanmusiikkipaivat

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: