Yle radioi Hetan Musiikkipäivillä

Hetan Musiikkipäivien kiirastorstain ja pitkäperjantain konsertit kuullaan koko Suomessa Ylen radioimana. Molemmat konsertit esitetään peräkkäin jälkilähetyksenä 16.4. heti seitsemän iltauutisten jälkeen. Radioinnin vuoksi niin torstain kuin perjantain yleisöä pyydetään tulemaan paikalle hyvissä ajoin ennen konsertin alkua! Hetan Musiikkipäivät huipentuu sunnuntaina kantaesitykseen ja konserttikahvilaan. Enontekiöläisiä kutsutaan Musiikkipäiville tarjoamalla yksi konsertti ilmaiseksi.

Zagros-kvartetin soittajia kuullaan konserteissa kiirastorstaista sunnuntaihin. Kvartetissa soittavat Hannu Vasara ja Kaisa Kallinen, viulu; Camilla Vilkman, alttoviulu ja Miika Uuksulainen, sello.

Yle radioi Hetan Musiikkipäivien kaksi konserttia: kiirastorstain Cantus arcticus- sekä pitkäperjantain Keskiaika kohtaa uuden ajan
-konsertit. Molemmat konsertit esitetään lauantai-iltana klo 19:02 -22:00. Hetan Musiikkipäiviltä äänitetyssä lähetyksessä ovat haastateltavina taiteellinen johtaja Tapio Tuomela ja sopraano Tuuli Lindeberg. Konsertit toimittaa Janne Palkisto.

pääsiäisviikon kirkkokonsertit

Keskiviikon 13.4. kamarikonsertissa esiintyy rovaniemeläinen Trio Polare: Laura Raudaskoski, huilu, Olli-Pekka Kajasviita, sello ja Laura Heikkilä, piano. Kiirastorstaina yleisöä hemmotellaan Cantus arcticus -konsertilla, jossa jousikvartettojen välissä kuullaan vanhaa laulumusiikkia, pianosooloja ja lintujen laulua. Esiintyjinä ovat pianisti Laura Mikkola, sopraano Tuuli Lindeberg ja Zagros-kvartetti: Hannu Vasara ja Kaisa Kallinen, viulu; Camilla Vilkman, alttoviulu ja Miika Uuksulainen, sello. Pitkänäperjantaina Keskiaika kohtaa uuden ajan, kun esiintymässä ovat sopraano Tuuli Lindeberg sekä Zagros-kvartetti. Lauantain 16.4. Kolme vuosisataa -konsertissa soittavat pianisti Laura Mikkola sekä viulisti Hannu Vasara lempimusiikkiaan. Sunnuntain 17.4. päätöskonsertissa esitellään klassikkoja ja Maija Hynnisen Hetan Musiikkipäiville säveltämä kantaesitys Tuuli Lindebergin, Laura Mikkolan ja Zagros-kvartetin esittäminä. Konserttikahvilassa seurakuntakodissa taiteellinen johtaja Tapio Tuomela kertoo mietteistään  ja haastattelee esiintyjiä.

hengellisiä lauluja viikon aluksi

Musiikkipäivät starttaavat pääsiäisviikon maanantaina hengellisillä yhteislauluilla. Illassa on mukana seurakunnan pop-up -lauluryhmä sekä kanttori Anna-Maija Virtanen. Yhteislauluja lautetaan niin Virsikirjasta kuin Viisikielinen-laulukirjasta. Tilaisuuden juontaa Enontekiön vt. kirkkoherra Anne Lehmus.

kelkkakyydillä Ukrainan sodan uhreja auttamaan

Näkkälä Safaris järjestää musiikkihetkeen kelkkakyydin, ja lahjoittaa kuljetuksesta tulevan tuoton lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston kautta Ukrainan sodan uhreille. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.4. asti tekstiviestillä Taina / 0503554991 tai
Samuli / 0405932019. Pyhäkerolle pääsee myös Anneli Kultiman vetämällä klo 11 Hetan kunnan rannasta starttaavalla hiihtoretkellä.
Pyhäkeron musiikkihetkessä esiintyy enontekiöläisen musiikkiperheen miesväki: Arttu, Veikka, Eelis ja Reijo Kumpulainen.

musiikkia ja luentoja

Hetan Musiikkipäivien suojelija, lasten psykiatri ja huilisti Jari Sinkkonen luennoi keskiviikkona 13.4. kasvattajille teemalla Mitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun. Elämän toiseen ääripäähän vie professori, ylilääkäri ja pianotaiteilija Reino Pöyhiä perjantain 15.4. musiikkiluennollaan Elämän rajallisuuden kohtaaminen. Luennon musiikkiosuudessa soittaa myös Hetan Musiikkipäivien taiteellinen johtaja, pianisti Tapio Tuomela. Sunnuntaina 17.4. Jari Sinkkosen toisella luennolla ollaan Nerouden lähteillä ja musiikkiosuudessa on mukana pianisti Reino Pöyhiä.

Lisätiedot

Ohjelma: Tapio Tuomela, taiteellinen johtaja, tapio.tuomela@uniarts.fi, 050 343 0721

Sirpa Mannela, tapahtumasihteeri, hetan.musiikkipaivat@enontekio.fi, 040 543 9876.

Satu Kotavuopio, Hetan Musiikkipäivät ry, satu.kotavuopio@pp.inet.fi, 040 734 1195.

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
11.–17.4.2022