Kamarimuusikoita, pianisteja, orkestereita

Haluatko tietää enemmän Hetan Musiikkipäivien esiintyjistä? Tämän sivun kautta voit sukeltaa syvemmälle lahjakkaiden esiintyjien taustoihin ja innoituksen lähteisiin.

Esiintyjät ja säveltäjät

Hetassa on vuosien varrella kuultu laajaa joukkoa kotimaan eturivin klassisen musiikin taitajista.

Hetan Musiikkipäivien 2023 kantaesityksinä kuullaan kolme teosta. Saamelaistaiteilija Anna Näkkäläjärvi-Länsman on tehnyt yhteissävellyksen niin ruotsalaisen Krister Hansénin kuin espanjalais-suomalaisen Jaime Belmonten kanssa. Kolmannen yhteisteoksen ovat luoneet joikutaiteilija Hilda Länsman ja nuori nykysäveltäjä Leevi Räsänen. Joikutaiteilijat  Anna Näkkäläjärvi-Länsman ja Hildá Länsman esittävät myös omat sävellysteoksensa.

Pääsiäispyhinä Hetassa kuullaan ensi kertaa kolmen nuoren huippumuusikon muodostamaa Hetta-pianotrioa, jossa soittavat viulisti Kasmir Uusitupa, sellisti Saara Särkimäki ja pianisti Hannu Alasaarela.

Vuoden yhtyevieras on ruotsalainen Norrbotten NEO, jossa soittavat Anders Jonsäll, huilu; Robert Ek, klarinetti; Daniel Saur, lyömäsoittimet; Mårten Landström, piano; Peter Olofsson, viulu; Mina Fred, alttoviulu ja Nikolay Shugaev, sello.

Tulevat konsertit

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
3.–9.4.2023