HETAN MUSIIKKIPÄIVÄT 28.-30.8.2020

Heahtá Musihkkabeaivvit ◊ Musikdagarna i Hetta ◊ Hetta Music Festival

Hetan Musiikkipäivät 2016 — Teemana Lähde

Posted by - maanantai, syyskuu 28, 2015

Vuoden 2016 Hetan Musiikkipäivien polttopisteessä on barokkimusiikki, jolla on monina menneinä vuosina ollut tärkeä asema Hetan Musiikkipäivien ohjelmistossa. Se on länsimaisen musiikkiperintömme alkulähde, josta saanut alkunsa niin klassisen, kansan- kuin populaarimusiikinkin eri ilmenemismuodot. Musiikkipäivien konserttitarjonnan ääreen voi tulla virkistäytymään – tai hiljentymään – kuin lähteelle.

Tunturiin. Kuva: Satu Kotavuopio.

Musiikkipäivillä on jälleen kerran ilo esitellä korkeatasoinen taiteilijakaartinsa. Vuoden 2016 ulkomaisena vieraana on englantilainen barokkiharpisti Andrew Lawrence-King, yksi vanhan musiikin kentän ansioituneimmista taiteilijoista. Helsinkiläinen lauluyhtye Utopia koostuu kokeneista kuorolaulajista, joiden päämääränä on nostaa esiin jo unohtunutta kuoromusiikkia ja synnyttää aktiivisesti uutta. Lawrence-Kingin ja Utopian yhteistyönä kuullaan pitkäperjantain konsertissa Suomen ensiesityksenä espanjalaisen Theodoro Ortellsin passio Oratorio sacro a la Passión de Christo Señor nuestro 1700-luvun alusta.

Kaustisella päämajaansa pitävä Barocco Boreale ja sen johtohahmo Kreeta-Maria Kentala kuuluvat maamme tärkeimpiin vanhan musiikin toimijoihin. Vivaldin Vuodenajat saavat kansansoittimien sävyttämän juurevan esityksensä lankalauantain myöhäiskonsertissa. Barocco Boreale esiintyy myös sunnuntain päätöskonsertissa, solistinaan sopraano Meeri Pulakka.

Keskipohjalaismuusikoiden vahvan panoksen musiikkipäivillä täydentävät pianisti Johanna Tilus ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin soolosoittajat Reijo Tunkkari, Hanna Pakkala ja Lauri Pulakka, joka myös toimii Hetan musiikkipäivien taiteellisena johtajana. He vievät kuulijan musiikin puhtaan lähteen äärelle kiirastorstain konsertissa 24.3.

Musiikkipäivät alkaa Hanna Ekolan kirkkokonsertilla tiistaina 22.3. Hiljaisen viikon henkeen sopivan hengellisen musiikin äärellä ollaan myös keskiviikkona 23.3. Karesuvannon kappelissa, kun osallistavassa musiikki-illassa Sukupolvet ennen meitä juhlien taiteilijat ja yleisö toteuttavat ohjelman yhteisvoimin.

Hetan Musiikkipäivien tapahtumia viedään myös seudun ihmisten luokse. Koulu-, kylä-, vanhainkoti- ja päiväkotikonsertteja on jälleen ohjelmassa. Pyhäkeron hiihtomajan perinteinen musiikkihetki kuullaan myös ensi vuonna. Yhteistyötä rajan yli tehdään, kun musiikkipäivien taiteilijat esiintyvät Juhlsin hopeagalleriassa Kautokeinossa.

Hetan musiikkipäivien suojelija vuonna 2016 on Lasse Laatunen.

 

 

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: