Hetan Musiikkipäivät lähestyvät!

Tervetuloa nauttimaan elävästä musiikista Enontekiön Hettaan 3.-9.4. teemalla Yli rajojen! Teema tuo konserttiohjelmistoon pohjoismaisen vivahteen valtakuntien rajat ylittävällä yhteistyöllä ja avaa uudenlaisen yhteistyön saamelaisen ja klassisen musiikin kesken. Enontekiön kirkon ainutlaatuinen akustiikka ja miljöö mahdollistavat omalta osaltaan rajat ylittävän musiikillisen kokemuksen.

Hetan Musiikkipäivät alkavat perinteiseen tapaan pääsiäisviikon maanantaina ja jatkuvat aina pääsiäissunnuntaihin asti. Elävää musiikkia on tarjolla pitkin viikkoa niin Enontekiön kirkossa kuin liikuntasalissa, matkakonserteissa ja ravintoloissa!

Yli rajojen -teeman mukaisesti tämän vuoden yhtyevieras on ruotsalainen Norrbotten NEO ja kantaesityksensä saavat erilaiset yhteisteokset torstain Oudon kauniit-, perjantain Sámi Meets Classic- ja sunnuntain Uusi joiku ja kvartetti- konserteissa. Pääsiäisen pyhinä kuullaan ensi kertaa myös kolmen nuoren huippumuusikon muodostamaa Hetta-pianotrioa.

Musiikkipäivien aikana elävä musiikki pääsee soimaan Hetassa myös vanhainkodissa, koulussa ja päiväkodissa, kahdessa eri ravintolassa ja koulukeskuksen liikuntasalissa. Lisäksi Musiikkipäivien muusikot elävöittävät Enontekiön seurakunnan pääsiäisviikon jumalanpalveluksia. Perinteiset matkakonsertit alkavat tällä kertaa Norrbotten NEO:n konsertilla Muonion kirkossa, jatkuvat Pyhäkeron ulkokonsertilla ja päättyvät Kautokeinoon Juhlsin hopeapajaan.

Tervetuloa mukaan viettämään kanssamme musiikin juhlaa erilaisiin konsertteihin pitkin pääsiäisviikkoa!

 

Hetan Musiikkipäiviä voi seurata myös somessa: facebook.com/hetanmusiikkipaivat.fi ja instagram.com/hetanmusiikkipaivat

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
3.–9.4.2023