Janne Tuomi

Janne Tuomi

Janne Tuomi on muusikkona seikkaillut niin sinfoniaorkesterin riveissä ja solistina kuin kamarimuusikkona modernin musiikin yhteissä sekä mitä erilaisimmissa improvisoidun musiikin kokoonpanoissa. Soolokonsertteja hän on soittanut niin nykymusiikkifestivaaleilla kuin punkrock-klubeillakin. Tampereen konservatorion lyömäsoitinten opettajana Tuomi on toiminut vuodesta 2012.

Tuomi on lyömäsoitinyhtye Osuma Ensemblen jäsen ja on konsertoinut ja levyttänyt sekä soolona että erilaisissa improvisoivissa kokoonpanoissa sekä useiden sinfoniaorkestereiden ja kamarimusiikkikokoonpanojen kanssa, mm. defunensemble, Zagros, Wadada Leo Smith & TUMO, Lapin Kamariorkesteri, Avanti! ja Uusinta. Hän on toiminut Tampere Filharmonian ja Pori Sinfoniettan solistina sekä Jyväskylä Sinfonian patarumpujen ja lyömäsoitinten vt. äänenjohtajana. Aktiivisia yhtyeitä Tuomella on mm. Hot Heros sekä triona että monien eri vierailijoiden kuten pianisti Iro Haarla ja räppäri Hannibal, Jorma Tapio & Kaski ja Matti Salo Quartet.

Hän on opiskellut Tampereen konservatoriossa, Carl Nielsen Academy of Musicissa Tanskassa sekä Tampereen ja Pirkanmaan ammattikorkeakouluissa.

Tuomi on mukana yli kuudellakymmenellä albumilla ja tehnyt kolme soololyömäsoitinlevyä. Tulevia julkaisuja on mm. Steve Vai & Tampere Filharmonia, Sampo Lassila Narinkka.

Muusikon tie on kuljettanut häntä mm. New Yorkista Siperiaan, Beninistä Berliiniin, Huddersfieldistä Moskovaan, Sodankylästä Prahaan, Wienistä Kuhmoon, Los Angelesista Torontoon sekä Pietarista Lontooseen.


Esiintymiset

Enontekiö | Enontekiön kirkko
29.3.2024 klo 19
Enontekiö | Pyhäkeron maja
30.3.2024 klo 12
Enontekiö | Enontekiön kirkko
30.3.2024 klo 21
Enontekiö | Enontekiön kirkko
31.3.2024 klo 19

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
25.–31.3.2024