Hannu Alasaarela

Hannu Alasaarela

Oulussa lapsuutensa viettänyt Hannu Alasaarela (s. 1994) aloitti soittoharrastuksensa 8-vuotiaana yksityisen vapaasäestyksenopettajan Anna-Maija Kinnusen johdolla. Ensimmäiset vuodet pianon ääressä kuluivat soitinta itsenäisesti tutkien ja improvisoiden, ja omia pieniä sävellyksiäkin kertyi pöytälaatikkoon.

Myöhemmin Alasaarela siirtyi Oulunsalon taidekouluun Kimmo Pihlajamaan ja myöhemmin myös Jouko Tötterströmin oppiin. Sibelius-Akatemiaan siirryttyään hän on saanut ammentaa inspiraatiota lukuisilta mestareilta, kuten Liisa Pohjolalta, Tuija Hakkilalta, Ilmo Rannalta, Erik T. ja Hui-Ying Tawaststjernalta sekä Matti Raekalliolta.

Alasaarela on saanut työlleen näkyvyyttä useissa pianokilpailuissa. Syksyllä 2017 hän edusti Suomea kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa, ja pääsi  finaaliin ainoana eurooppalaisena pianistina. Hän on soittanut useiden suomalaisorkesterien solistina sekä esiintynyt kamarimuusikkona, liedpianistina ja sooloresitaalein Suomen tärkeimmillä musiikkijuhlilla ja festivaaleilla.

Alasaarelan soittoa on mediassa kuvailtu muun muassa ”kirkkaksi, herkkäsointiseksi, läpikuultavan selkeäksi ja rytmisestijoustavan eläväksi” (HS 25.8.2017), ”äärimmäisen hienostuneeksi ja jopa aristokraattisen tyylikkääksi” (Kaleva 21.9.2019). Hän on saanut kiitosta myös siitä, että ”hänen soittonsa ei ole samanlaista kuin muiden, eikä se edusta mitään traditionaalista koulukuntaa” (YLE 31.8.2017).

Keväällä 2023 ilmestyy Alasaarelan esikoislevy Bachin Goldberg-variaatioista.

Alasaarela soittaa mielellään taidemusiikkia koko musiikinhistorian leveydellä ja tekee edelleen myös sävellys- ja sovitustöitä. Hän inspiroituu musiikin lisäksi myös muun muassa luonnontieteistä, kirjallisuudesta ja filosofiasta.


Esiintymiset

Enontekiö | Hotelli Jussantuvan ravintola
6. huhtikuuta 2023
Enontekiö | Enontekiön kirkko
7. huhtikuuta 2023
Kautokeino, Norja | Juhls Silver Gallery
8. huhtikuuta 2023
Enontekiö | Enontekiön kirkko
8. huhtikuuta 2023
Enontekiö | Enontekiön kirkko
9. huhtikuuta 2023

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
3.–9.4.2023