Saara Sarkimaki

Saara Särkimäki

Saara Särkimäki aloitti sellonsoiton pullantuoksuisessa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, jossa hänen opettajinaan olivat mm. Sami Mäkelä ja Marion Göbel. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa Tuomas Ylisen, Tuomas Lehdon ja Martti Rousin luokilla sekä vuonna 2019 Erasmus-vaihdossa Konstantin Heidrichin luokalla Universität der Künstessä Berliinissä. Musiikin kandidaatiksi Saara valmistui syksyllä 2018 ja tällä hetkellä hän opiskelee maisteriohjelmassa Gustav Riviniuksen johdolla Hochschule für Musik Saarissa, Saksassa. Syksyllä 2022 Saara voitti ensimmäisen palkinnon Walter-Gieseking -kilpailussa sekä neljännen palkinnon Turun sellokilpailussa.

Kamarimusiikki on jo pienestä pitäen ollut lähellä Saaran sydäntä, ja sen saloihin Saaraa ovat johdattaneet vuosien varrella mm. Paavo Pohjola, Antti Tikkanen ja Paavali Jumppanen, sekä Saarbrückenissä Tatevik Mokatsian ja Krzysztof Chorzelski. Keväällä 2020 Saara soitti Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailun finaalissa, ja syksyllä 2021 hänet valittiin “Yehudi Menuhin Live Music Now Saarland” -säätiön kamarimusiikkistipendiaatiksi. Saaran voi bongata kamarimusisoimassa mm. Luosto Soi! -festivaalilla sekä Kamarimusiikkiviikoilla Saarbrückenissä.

Saara on Helsingin kaupunginorkesterin jäsen ja hänellä on käytössään Pro Philharmonia ry:n omistama Giacomo Rivolta -sello vuodelta 1810. Vapaa-ajalla Saara nautiskelee laadukkaista jäätelöistä sekä luonnon rauhasta.


Esiintymiset

Enontekiö | Hotelli Jussantuvan ravintola
6. huhtikuuta 2023
Enontekiö | Enontekiön kirkko
7. huhtikuuta 2023
Kautokeino, Norja | Juhls Silver Gallery
8. huhtikuuta 2023
Enontekiö | Enontekiön kirkko
8. huhtikuuta 2023
Enontekiö | Enontekiön kirkko
9. huhtikuuta 2023

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
25.–31.3.2024