Lapin kamariorkesteri avaa Hetan Musiikkipäivät kiirastorstaina 28.3. klo 20.30 Enontekiön kirkossa väkevillä tarinoilla.

Karismaattinen Katarina Barruk esittää laulujaan uusina orkesterisovituksina, ja Arnold Schönbergin varhainen orkesteriteos maalailee Pelléas ja Mélisande -näytelmän dramaattisia näkymiä. Konsertin johtaa  John Storgårds, joka on myös brittiläisen BBC:n orkesterin pääkapellimestari.

 Orkesterin äänenjohtajat – jousikvartetti, puhallinsolistit ja pianisti – jäävät pääsiäispyhiksi Hettaan soittamaan kamarikonsertteja, joissa klassinen säveltäjämestari kohtaa uudemman kollegansa teoksen.  Pitkäperjantaina kohtaavat Beethovenin ja Kaija Saariahon triot, lauantaina puolestaan Mozartin ja Jaakko Kuusiston kvartetot. Pääsiäissunnuntaina saa ensiesityksensä suomalaisklassikko Bernhard Henrik Crusellin ja saksalaisen Franz Danzin klarinetti- ja fagottikvartetoista muodostettu erikoinen yhdistelmä. Konserttisarjan päättää viulisti Abel Puustisen, sellisti Lauri Angervon ja pianisti Anna Laakson esittämä Dmitri Shostakovitshin Pianotrio.

 Jokaisessa konsertissa kuullaan myös uusi joiku, joka on syntynyt klassisen säveltäjän ja saamelaismuusikon yhteistyönä. 

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
25.–31.3.2024