Kamarikonsertti

Lauantain kamarimusiikkikonsertissa nautitaan Hetta-pianotrion nuorten muusikkojen valinnoista. Triossa soittavat Kasmir Uusitupa, viulu, Saara Särkimäki, sello, Hannu Alasaarela, piano

 

08.04.2023 19:00
Enontekiön kirkko
Liput 22 €
Konserttiliput
Hetan Musiikkipäivien konserttiliput ovat ostettavissa Lippu.fi-palvelusta tai suoraan konserttipaikan ovelta. Liput Lippu.fi-palvelusta hinta on alkaen 22 € sisältäen palvelumaksun tai ovelta 25 €. Festivaalipassin voi ostaa Lippu.fi-palvelusta hintaan 85 € tai ovelta 90 €.
Festivaalipassi sisältää kaikki Enontekiöllä 3.-9.4.2023 järjestettävät Hetan musiikkipäivien konsertit, paitsi keskiviikon 5.4. illalliskonsertin.
Kamarimusiikillinen lauantai
Lauantai-illan kamarimusiikkikonsertissa musiikkikilpailuissa äskettäin menestyneet pianotriomme jäsenet soittavat suosikkiteoksiaan. Hannu Alasaarela on valinnut ohjelmaan lempisäveltäjänsä J.S. Bachin Italialaisen konserton, joka on nimestään huolimatta sooloteos.
Barokista siirrytään varhaiseen Beethoveniin, jonka g-molli-sonaatissa sello on Beethovenille – toisin kuin häntä edeltäneille säveltäjille – jo tasavertainen kamarimusiikkikumppani, vaikka aika ajoin pianistin virtuoosikuviot ottavat vallan.
Päätteeksi kuullaan Ravelin häikäisevä Pianotrio, jonka hän ennätti saada valmiiksi juuri ennen innokasta rekrytoitumistaan Ranskan armeijaan 1. Maailmansodan alettua. Kollegalleen Igor Stravinskylle hän kirjoitti syyskuussa 1914: ”Pikainen lähtö sotaan sai minut tekemään viiden kuukauden työn viidessä päivässä. Pianotrio on nyt valmis.”

 

Ohjelmassa
Ludwig van Beethoven (1770-1827): Sonaatti sellolle ja pianolle no 2 g-molli, op. 5 no 2
J.S. Bach (1685-1750): Italialainen konsertto BWV 971
Maurice Ravel (1875-1937): Trio viululle, sellolle ja pianolle G-duuri op. 67
Modère – Pantoum (Assez vif) – Passacaille (Très large) – Finale (Animé)

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
25.–31.3.2024