Trio Polare

Trio Polare on soittanut yhdessä vuodesta 2019. Triolaiset yhdistivät voimansa Nuorten LuostoClassic -leirin yhteydessä ja ovat kiertäneet ahkerasti Lappia sittemmin. Trio on esiintynyt Rovaniemi Chamber 2021 -festivaalilla sekä Särestön kamarikonserttien 30-vuotisjuhlatapahtuman puitteissa Levillä joulukuussa 2021.

Trion huilisti Laura Raudaskoski toimii päätoimisesti Lapin musiikkiopiston huilunsoiton lehtorina. Hän on Nuorten LuostoClassicin taiteellinen johtaja, Särestön kamarikonserttien hallituksessa sekä Rovaniemi Chamberin työryhmässä ja on ollut Suomen huiluseuran puheenjohtaja. Huilistisia kamarimusiikkikokoonpanoja hän kehittelee huilisti Heli Haapalan kanssa. Laura esiintyi joulukuussa 2021 jousiorkesteri Auroran solistina.

Sellistinä triossa on Olli-Pekka Kajasviita, kemijärveläislähtöinen soittaja joka on toiminut vuodesta 2008 Kemin kaupunginorkesterin soolosellistinä sekä Meri-Lapin jousikvartetin sellistinä ja opettaa Meri-Lapin musiikkiopistossa. Olli-Pekka on esiintynyt solistina useamman kerran ja hän toimii mielellään avustajana Lapin kamariorkesterissa ja Oulu Sinfoniassa töidensä sen mahdollistaessa. Hän on soittanut runsaasti kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa ja eri festivaaleilla. Olli-Pekka on myös soitinrakentaja, käsistä on lähtenyt sellojen lisäksi myös mm. kontrabasso.

Pianisti Maria Kluen (os. Ala-Hannula) on palannut Suomeen pitkän Italiassa olemisensa jälkeen ollen nykyään Lapin musiikkiopiston pianonsoiton lehtorina sekä säestäjänä. Hänellä on lukuisia vakituisia kamarimusiikkikokoonpanoja ja hän on esiintynyt useamman vuoden ajan myös Särestön kamarikonserttien pianistina, viimeksi sopraano Mari Palon ja sitä ennen mm. Jorma Hynnisen kanssa. Maria toimii Rovaniemi Chamber Music Festivalin taiteellisena johtajana ja hän järjesti samassa roolissa pitkään Suomitaly International Music Meetingiä sekä Suomessa että Italiassa.


Esiintymiset

Enontekiö | Enontekiön kirkko
13. huhtikuuta 2022
Enontekiö | Useita esiintymisiä
14. huhtikuuta 2022

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
11.–17.4.2022