HETAN MUSIIKKIPÄIVÄT 29.3-4.4.2021

Heahtá Musihkkabeaivvit ◊ Musikdagarna i Hetta ◊ Hetta Music Festival

Konserttipaikat

Enontekiön kirkko

Hetan kirkko_SK

 

 

 

 

 

 

Musiikkijuhlien pääsiäisen ajan konserttien pääkonserttipaikkana toimii Enontekiön kirkko keskellä Hetan kylää kauniilla kummulla edessään Ounasjärvi ja sen takana oleva Pyhäkero. Sodassa tuhoutuneen kirkon paikalle valmistui arkkitehti Veikko Larkaksen suunnittelema kirkko, joka vihittiin käyttöön vuonna 1952. Amerikan luterilainen kirkko antoi huomattavan lahjoituksen kirkon rakentamiseen. Urut ovat lahja Länsi-Saksalta ja kastepöydän lahjoitti Lapin rajavartioston 3. komppania. Upeassa Lappi-aiheisessa alttariseinämässä taiteilija Uuno Eskola on käyttänyt fresco- ja mosaiikkitekniikoita.

 

Juhls Silvergallery Koutokeinossa (norjaksi Kautokeino)

Kuva juhls.no -sivuilta.

Kuva juhls.no -sivuilta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanskalaissyntyinen Frank ja saksalaissyntyinen Regine Juhls perustivat tyhjästä tiettömään erämaahan1959 hopeapajan. Hopeapaja sijaitsee Koutokeinojoen läntisellä jyrkällä hiekkarinteellä näyttävällä paikalla. Eri aikoina rakennetut näyttely- ja työtilat ovat jo itsessään arkkitehtuurinen nähtävyys. Hopeapajasta on kasvanut merkittävä matkailu- ja kulttuurikeskus.

 

Olos Polar Center, Muonio

Lapland Hotel Olos _ OlosPolar Center (3)_preview

 

 

 

 

 

Kuva laplandhotels.com -sivuilta

Olos Polar Center on loistokas kokous- ja kongressikeskus, joka täyttää myös kansainvälisen vaatimustason. Polar Kodan alakerrassa on upea 600 hengen auditorio ja kaksi ryhmätyötilaa, jotka tarjoavat rauhalliset ja tilavat puitteet isommallekkin joukolle juhlaan tai kokoukseen. Useat oopperalaulajat ja musiikin ammattilaiset ovat myös kiitelleet auditorion loistavaa akustiikkaa. Auditoriossa on hyvät puitteet mm. elokuvien katseluun.

%d bloggaajaa tykkää tästä: