Hannu Vasara

Uuden etsiminen ja uteliaisuus ovat tärkeitä viulisti Hannu Vasaralle. Opiskeltuaan Sibelius-Akatemiassa mm. Paavo Pohjolan johdolla hän lähti Israeliin Chaim Taubin oppilaaksi 90-luvun alussa. Myöhemmin vuonna 2010 Vasara aloitti barokkiviuluopinnot Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilchin opissa  ja jatkoi opintojaan samana syksynä Kreeta-Maria Kentalan oppilaana ammattikorkeakoulu Noviassa, josta teki loppututkinnon 2013. Hän on opiskellut barokkiviulua myös Enrico Gattin ja Enrico Onofrin kursseilla Italiassa.

Vasara konsertoi nykyään runsaasti erilaisissa vanhan musiikin kokoonpanoissa kuten Suomalaisessa Barokkiorkesterissa ja Helsingin Barokkiorkesterissa. Hannu Vasara esiintyy kamarimuusikkona myös esimerkiksi Elysion-yhtyeessä sekä vuonna 1996 perustetussa Doina Klezmer-yhtyeessä. Zagros-yhtyeessä hän on ollut mukana paitsi soittamassa myös suunnittelemassa yhtyeen omaa konserttisarjaa Helsingissä sekä kantaesittänyt mm. Veli-Matti Puumalan, Lotta Wennäkosken, Seppo Pohjolan sekä Perttu Haapasen teoksia.

Hannu Vasara on soittanut Radion sinfoniaorkesterissa vuodesta 1996 ja toimii tällä hetkellä orkesterin 2. viulun äänenjohtajana. Hannu Vasara on esiintynyt mm. RSO:n, Avanti!n, Oulun Kaupunginorkesterin ja Sibeliusjousten solistina.


Esiintymiset

Enontekiö | Enontekiön kirkko
14. huhtikuuta 2022
Enontekiö | Enontekiön kirkko
15. huhtikuuta 2022
Enontekiö | Enontekiön kirkko
16. huhtikuuta 2022
Enontekiö | Enontekiön kirkko
17. huhtikuuta 2022

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
3.–9.4.2023