Jaime Belmonte Kuva: Leo Brinkmann

Jaime Belmonte

Jaime Belmonte Caparrós on espanjalais-suomalainen säveltäjä, kapellimestari ja tutkija Helsingistä. Hän työskentelee itsenäisenä säveltäjänä ja tekee yhteistyötä eri taiteilijoiden kanssa tutkien kulttuurienvälisyyttä, poikkitieteellisyyttä ja uusia ilmaisutapoja teknologioiden avulla. Hänen musiikkinsa pyrkii luomaan hienostuneita ja mukaansatempaavia äänimaailmoja perinteisiä, laajennettuja tekniikoita ja elektroniikkaa yhdistäen. Tilan ja ääniarkkitehtuurin havainnointi ovat jatkuvasti läsnä Jaimen töissä.
Tällä hetkellä hän tekee Sibelius-Akatemiassa taiteellista tohtoritutkimusta tutkien tieteidenvälisen yhteistyön metodologioita, niiden vaikutusta tehokkuuteen, luovan vapauden, valtarakenteiden ja kollektiivisen tekijän sekä yhteistyöympäristön aiheuttamia muutoksia säveltäjän luomisproses-sissa. Hän valmistui sävellyksen kandidaatiksi ja maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Lauri Kilpiön johdolla ja Kaija Saariahon mentorina, ja hänellä on aiempi tutkinto säveltämisestä ja musiikin teoriasta Murcian konservatoriossa. Lisäksi hän on osallistunut lukuisiin työpajoihin, mestarikursseihin, akateemisiin ohjelmiin ja residensseihin, kuten Ruta Quetzal, Tenso Workshop for Choir and Electronics, Transcultural Collaboration ja Atlas Lab.
Jaimen musiikkia kuullaan säännöllisesti Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa, useilla festivaaleilla ja johtavien nykymusiikkiyhtyeiden esittämänä. Lisäksi hänen musiikkiaan on palkittu useissa kilpailuissa, kuten 42. Irino-palkinnossa, 1. PAMPA-residenssissä ja 1. Witold Szalonek
-kilpailussa, ja hänen taiteellista toimintaansa tukevat tällä hetkellä Suomen Musiikkisäätiö ja Taiteen edistämiskeskus.
Jaimen sävellys- ja akateeminen elämä yhdistyy Ruamjain ja Järvenpään kamarikuoron taiteelliseen johtamiseen, aktiiviseen uraan yhtyelaulun ammattilaisena, musiikinopetukseen Kansainvälisessä musiikkikorkea-koulussa sekä jäsenyyteen nuorten säveltäjien Korvat Auki -seurassa, Suomen säveltäjien seurassa ja monikultuurisessa Catalysti-yhdistyksessä.


Esiintymiset

Enontekiö | Enontekiön kirkko
7. huhtikuuta 2023 18:00

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
25.–31.3.2024