Katarina Barruk

Katarina Barrukin joiuissa ovat pop, perinnejoiku ja improvisaatio kasvaneet juurevasti ja omaleimaisesti yhteen. Hänen uransa jyrkkä nousu on vienyt hänet viime vuosina yhä suuremmille areenoille ympäri Eurooppaa ja mm. Gwangju Biennaleen Etelä-Koreassa. Hänen toisen sooloalbuminsa tuottivat norjalaiset Arnljot Nordvik and Christo Stangness, ja vuonna 2020 hän sai arvostetun SKAP:n kulttuuripalkinnon.

Barrukin persoonallisesta äänestä ja intensiivisestä näyttämöllisestä läsnäolosta sanotaan välittyvän ”sekä haavoittuvuutta että uhkuvaa voimaa”.

Katarina Barruk kasvoi Ruotsin Lapissa ja asuu nykyisin Oslossa. Uumajansaameksi laulaminen on hänelle tapa olla oma itsensä, kutsua yleisö maailmaan, jossa UNESCO:n määrittelemien uhanalaisten kielten joukkoon kuuluva uumajansaami on vielä aktiivisesti elossa.

”Esiintyessäni näen sisäisiä kuvia paikoista, ihmisistä ja tapahtumista ja yritän viedä yleisön mukanani niihin ja kokemaani tunnelmaan. Toivon musiikkini antavan nopean elämänrytmin keskellä vapautta kokea, miltä tuntuu olla ihminen.”


Esiintymiset

Enontekiö | Enontekiön kirkko
28.3.2024 klo 20.30

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
25.–31.3.2024