Laura Imola Mikkola

Laura opiskeli Sibelius-Akatemiassa Helsingissä, Curtis Institute of Musicissa Philadelphiassa ja Indianan yliopistossa Bloomingtonissa. USAn tunnettujen opettajien kanssa: Tapani Valsta, Menahem Pressler, Gary Graffman ja Ferenc Rados.

Mikkola on voittanut lukuisia palkintoja: 2. palkinto ja yleisöpalkinto Queen Elisabethin kansainvälisessä pianokilpailussa, Bryssel, Belgia, 1995. Hän voitti 1. palkinnon Maurice Ravelin kansainvälisessä pianokilpailussa, Ranska, 1988, Maj Lind, Suomi, 1992 ja Unisa Transnet Pianokilpailu, Pretoria, Etelä-Afrikka, 1994. Vuonna 1995 hän sai Suomen nuoren taiteilijan palkinnon.

Mikkola on työskennellyt useiden orkesterien kanssa: Los Angelesin filharmonikkojen, Helsingin filharmonikkojen, Suomen radion sinfoniaorkesterin, Nagoyan filharmonisen orkesterin, Pietarin Mariinsky-teatteriorkesterin, Frankfurtin sinfoniaorkesterin, Washingtonin kansallisen sinfoniaorkesterin, Tšekin filharmonikkojen, Kairon sinfoniaorkesterin kanssa sekä Kapellimestarit Esa-Pekka Salonen, Leif Segerstam, Valery Gergiev, Wladimir Aschkenasy, Pierre Bartholomée, Mikko Franck, Hannu Lintu, Ahmed El Saedi.

Lauran ohjelmistossa on 64 pianokonsertoa. Hän on työskennellyt ja soittanut monien säveltäjien ensimmäisiä esityksiä, kuten EJ Rautavaara, D. Matthews, K. Saariaho, ES Tüür, EP Salonen, J. T tterstr m, D. Chaillou, G. Yared, M. Lindberg, Th. Adés.

Hän äänitti 15 albumia. Mikkolan CD Rautavaaran debyyttikonsertilla oli Gramophone’s Editor’s Choice. Vuodesta 2003 hän on toiminut Iitti-musiikkijuhlien taiteellisena johtajana Suomessa.


Esiintymiset

Enontekiö | Enontekiön kirkko
14. huhtikuuta 2022
Enontekiö | Enontekiön kirkko
16. huhtikuuta 2022
Enontekiö | Enontekiön kirkko
17. huhtikuuta 2022

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
3.–9.4.2023