Oudon kauniit

Ruotsalainen yhtyevieraamme Norrbotten NEO ja joikutaiteilija Anna Näkkäläjärvi-Länsman esiintyvät Hetan Musiikkipäivien avajaiskonsertissa Enontekiön kirkossa.

 

06.04.2023 19:00
Enontekiön kirkko
Liput 22 €
Konserttiliput
Hetan Musiikkipäivien konserttiliput ovat ostettavissa Lippu.fi-palvelusta tai suoraan konserttipaikan ovelta. Liput Lippu.fi-palvelusta hinta on alkaen 22 € sisältäen palvelumaksun tai ovelta 25 €. Festivaalipassin voi ostaa Lippu.fi-palvelusta hintaan 85 € tai ovelta 90 €.
Festivaalipassi sisältää kaikki Enontekiöllä 3.-9.4.2023 järjestettävät Hetan musiikkipäivien konsertit, paitsi keskiviikon 5.4. illalliskonsertin.
Hetan Musiikkipäivien avauskonsertti
Hetan Musiikkipäivien ensimmäisessä kirkkokonsertissa  lähes kaikki teokset ovat peräisin 2000-luvulta. Vuonna 2007 perustetun soitinyhtyeen esittelemillä säveltäjillä on kuitenkin kaikilla elävä suhde musiikin historiaan: mukaan mahtuu erilaisia estetiikkoja Tommy B. Anderssonin kaihoisasta Mahler-nostalgiasta huipputaitavan Djuro Zivkovicin post-ekspressionismiin tai aina yllättävän Thomas Adésin monityylisiin tilannekuviin.
Torstain konsertin avaa äskettäin Pohjoismaisella kulttuuripalkinnolla palkittu Karin Rehnqvistin Yömusiikki – säveltäjän herkkä reaktio kaiken pysäyttäneeseen koronapandemiaan vuonna 2020.
Krister Hansénin ja Anna Näkkäläjärvi-Länsmanin uusi yhteisteoksesta tiedetään sen verran, että siinä joikuperinne yhdistyy oudon kauniisti soivaan uuteen soitinmusiikkiin.
Ohjelmassa
Karin Rehnqvist: Musik i natten  (2020)
Thomas Adés: Court studies (2013)
B. Tommy Andersson: The Secrets of Eros (2010)
Anna Näkkäläjärvi-Länsman ja Krister Hansén: Beahci (kantaesitys)
Djuro Zivkovic: Night Music (2014)

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
3.–9.4.2023