Hetan musiikkipäivät

Heahtá Musihkkabeaivit ◊ Musikdagarna i Hetta ◊ Hetta Music Festival

Konserttipaikat

Enontekiön kirkko

Hetan kirkko_SK

 

 

 

 

 

 

Musiikkijuhlien pääsiäisen ajan konserttien pääkonserttipaikkana toimii Enontekiön kirkko keskellä Hetan kylää kauniilla kummulla edessään Ounasjärvi ja sen takana Pyhäkero. Sodassa tuhoutuneen kirkon paikalle valmistui arkkitehti Veikko Larkaksen suunnittelema kirkko, joka vihittiin käyttöön vuonna 1952. Amerikan luterilainen kirkko antoi huomattavan lahjoituksen kirkon rakentamiseen. Urut ovat lahja Länsi-Saksalta ja kastepöydän lahjoitti Lapin rajavartioston 3. komppania. Upeassa Lappi-aiheisessa alttariseinämässä taiteilija Uuno Eskola on käyttänyt fresco- ja mosaiikkitekniikoita.

 

Tunturi – Lapin luontokeskus

Kuva luontoon.fi -sivuilta.

Kuva luontoon.fi -sivuilta.

 

 

 

 

 

 

 

Tunturi – Lapin luontokeskus Enontekiön Hetassa (osoite Peuratie 15) esittelee pohjoisen luontoa ja sen monimuotoisuutta, 
paimentolaissaamelaista kulttuuria ja matkailun historiaa. Luontokeskuksessa toimivat yhteistyössä Metsähallitus ja Paimentolaissaamelaisyhdistys, ja sieltä löytyy myös Saamelaiskäräjien toimipiste. Pohjoisen kulkijoita sekä 8 vuodenaikaa näyttelyissä ja Yrjö Kokko -kirjastossa tulevat tutuiksi Enontekiöllä kulkeneet tutkimusmatkailijat, kirkonmiehet ja taiteilijat. Luontokeskuksen pihalta pääsee kätevästi luontopoluille sekä talvella lumikenkäilemään ja lähiladuille hiihtämään. Luontokeskuksen pihalta voi nousta Jyppyrälle ja Hetta Hiihtomaan laskettelukeskus on naapurissa.

 

Juhls Silvergallery Koutokeinossa (norjaksi Kautokeino)

Kuva juhls.no -sivuilta.

Kuva juhls.no -sivuilta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanskalaissyntyinen Frank ja saksalaissyntyinen Regine Juhls perustivat tyhjästä tiettömään erämaahan1959 hopeapajan. Hopeapaja sijaitsee Koutokeinojoen läntisellä jyrkällä hiekkarinteellä näyttävällä paikalla. Eri aikoina rakennetut näyttely- ja työtilat ovat jo itsessään arkkitehtuurinen nähtävyys. Hopeapajasta on kasvanut merkittävä matkailu- ja kulttuurikeskus. 

%d bloggers like this: