Alttoviulisti Max Nyman (s. 1993) valmistui Sibelius-Akatemiasta keväällä 2020. Tärkeitä opettajia hänelle ovat olleet mm. alttoviulistit Atte Kilpeläinen ja William Coleman sekä viulisti Jari Valo ja kamaripianisti Timo Koskinen.

Maxilla on ollut ilo työskennellä Suomen merkittävimpien orkestereiden alttosektioissa, mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Kansallisoopperan orkesterissa ja Kamariorkesteri Avanti!:ssa. Kaudella 2023–24 Max toimii sijaisena Lapin kamariorkesterin sooloalttoviulistina sekä Radion sinfoniaorkesterissa. Hän on esiintynyt Music by the Sea -festivaaleilla Vancouver Islandilla sekä BRQ Vantaalla.

Max on suomalais-amerikkalaisen Versoi Ensemblen toiminnanjohtaja. Sibelius-Akatemiasta ja New Yorkin Juilliard Schoolista valmistuneita nuoria muusikoita yhdistävän yhtyeen kanssa hän on esiintynyt mm. Kaufman Music Centerissä, Dakota Buildingissä, YK:n päämajassa ja Kyrö Distilleryn Kyröfesteillä, sekä musisoinut mm. Osmo Vänskän ja Anssi Karttusen kanssa.

Upouuden musiikin ja improvisaation maailmaan Max on päässyt syventymään Anssi Karttusen ja Magnus Lindbergin Creative Dialogue -workshopissa Ranskan Loiressa syksyllä 2021. Nykyisin hän toimii workshopin koordinaattorina.

Yhtä lailla Max on kiinnostunut vanhan musiikin esityskäytännöistä, joita hän on opiskellut Salzburgin Mozarteumissa Reinhard Goebelin sekä Suomessa Minna Kankaan ja Kreeta-Maria Kentalan johdolla. Hän esiintyy periodisoittimilla mm. Suomalaisessa barokkiorkesterissa, Helsingin barokkiorkesterissa sekä Ensemble Nylandiassa.


Esiintymiset

Enontekiö | Enontekiön kirkko
30.3.2024 klo 21

Klassista musiikkia ja luonnon rauhaa
25.–31.3.2024